Спляча красуня: як швидше заснути та якісно відновити сили

Спляча красуня: як швидше заснути та якісно відновити сили

Не секрет, що регулярні недосипи впливають не лише на загальний стан людини та здоров'я, але також і на зовнішній вигляд: тьмяна шкіра та темні кола під очима точно не повинні стати для мешканців мегаполісів нормою!
Додатковий годинник на сон викроїти вдалося, але "шум" і потік думок у голові все одно не дають спокою? У цій статті ми зібрали дієві лайфхаки, які допоможуть вам швидше заснути після насиченого дня, щоб на ранок виглядати не гірше за ангелів Вікторії Сикрет з їх кампейнів :)

Ароматерапія

Лаванда, меліса, сандал, жасмин, ваніль, троянда - список розслаблюючих антистрес-ароматів можна продовжувати довго, головне, знайти оптимальний для вас варіант! Вибирайте зручну форму - ароматична свічка, ефірна олія для аромалампи або спрей, який можна розпорошувати прямо над постільною білизною.

РЕКОМЕНДУЄМО: Спрей з ефірними оліями Zen від Victoria's Secret PINK

Відмова від гаджетів

Звучить для сучасного світу неможливо? На жаль, реалії такі: яскраве світло від екрану смартфона уповільнює вироблення мелатоніну - гормону, відповідального за якісний та міцний сон. Результат - збиті біоритми, адже організм продовжує перебувати у стані неспання (світло = день, темрява = ніч).
Спробуйте замінити звичний візуальний контент на аудіокниги, вебінари та подкасти: ви зможете слухати улюблених спікерів у темряві та спокійно заснути під їхню “казку на ніч” без дратівливого мерехтіння екрану!

Чашка ромашкового чаю

Простий та дієвий спосіб налаштуватися на спокійний сон! Важливо вибрати ромашку без додавання класичних видів чаю: наприклад, зелений чай із ромашкою дасть зворотний ефект, адже має кофеїн у складі. Також чудово підійдуть чаї з мелісою та м'ятою, а також з додаванням лаванди. Звичайно, в гарному гуртку :)

Медитація

Допоможе впоратися з безперервним потоком думок. Почніть з коротких п'ятихвилинних медитацій щовечора і поступово збільшуйте цей час. Підійдуть як записані аудіомедитації, так і проста концентрація на диханні у повній тиші. Вибирайте ту, яка дасть найкращий результат – спокій та умиротворення, за якими піде солодкий сон!

Валеріана

Буде корисна не лише "сердечникам", адже корінь валеріани заспокоює ЦНС, а значить допоможе при проблемах зі сном. Може застосовуватися не тільки внутрішньо, але і для ароматерапії. Для більшості людей валеріана нешкідлива, проте існує низка певних протипоказань та індивідуальна чутливість до препарату, тому перед застосуванням обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Опубліковано на 2020-11-13 за be Angel 0 1510

Залишити коментарЗалиште відповідь

Ви повинні бути увійшли в щоб залишити коментар.
Меню