Як відрізнити фейк від оригіналу VS. Частина 1: косметика

Як відрізнити фейк від оригіналу VS. Частина 1: косметика

Останніми роками ринок підробленої продукції, на жаль, помітно зріс. Що стосується бренду Victoria's Secret, крім купальників, стали з'являтися різноманітні фейки лосьйонів, спреїв, гелів для душу, парфумерії, спідньої білизни та піж.
Як із цим боротися? На жаль, ніяк, а ось захистити себе, своє здоров'я та не витратити гроші даремно – цілком реально! У цій статті ми підкажемо, за якими ознаками можна відрізнити фейки у різних групах товарів!

Лосьйони та спреї VS Fantasies

Мабуть, "найласка" продукція для копіювання. У Цьому відео ми показуємо, чим відрізняються два лосьйони Love Spell (оригінал та підробка), на перший погляд однакові.
Зовнішні ознаки:
Чорна "брівка" над кришечкою. Відсутня в оригінальній базовій лінійці (Love Spell, Bare Vanilla, Pure Seduction, Coconut Passion тощо)! Але, може існувати у деяких лімітованих колекцій з яскравою упаковкою, що принтована.


Глянцеве пакування базової лінійки. Якщо порівняти оригінал та фейк базових лосьйонів, справжній лосьйон матиме матове покриття.
Старий дизайн спреїв і прозорі кришечки. VS намагаються боротися з фейками, час від часу змінюючи дизайн косметики, оновлені спреї відрізняються зовні, а також не мають прозорої додаткової кришки.

 

Стікер-штрихкод із ціною товару . На жаль, упаковка, напис Made In USA та штрих-коди повністю передруковуються, тому перевіряти підробку за цими ознаками немає сенсу. Однак, VS часто приклеює на денце баночок додатковий штрих-код з ціною товару в доларах (див.фото):



Додаткові ознаки:
Ціна. Ціни на оригінальні спреї та лосьйони на офіційному сайті стартують від 8-10 доларів і не включають доставку, вагу посилки, митні збори чи податок штату. Якщо продавець пропонує вам небувалу знижку та ціни 120-170 грн на лосьйони чи спреї – не ведіться! Ціна не може бути нижчою від вартості закупівлі, а підприємці не працюватимуть собі на збиток.
Актуальність колекції! Якщо базову колекцію відрізнити від фейків досить легко, з лімітками в унікальному дизайні буде складніше. VS випускають 4-6 лімітованих колекцій на рік, причому підробки відстають у виробництві приблизно на рік. Перевіряйте актуальність колекції перед покупкою, якщо аналогічні лосьйони чи спреї на багатьох майданчиках давно розпродані, варто задуматися, чи оригінальний товар вам пропонують.
Другий спосіб - ввести назву лосьйону, який вас цікавить, в пошук і порівняти знайдені в інтернеті фото баночок з тим, що пропонують вам. Якщо дизайн хоча б частково відрізняється від фото, будьте певні – це підробка!

Ліворуч - лосьйон зі старої колекції, його встигнуть підробити. Праворуч - два лосьйони з нових/оновлених колекцій, їх ще підробити не встигли:

Стара колекція лосьйонів, яка давно розпродана на офіційному сайті, з'явилася на ринку підробок:

Парфумерія та парфумована косметика

При виборі парфуму VS звертайте увагу на кілька факторів: зовнішній вигляд самої пляшечки/флакону та картонної упаковки, відповідність зовнішнього вигляду аромату представленим на офіційному сайті (наприклад, Bombshell, Tease, Eau So Sexy нещодавно повністю змінили дизайн)!

Зліва направо: старий та новий дизайн Eau So Sexy,

старий і новий дизайн Bombshell,

старий та новий дизайн Tease:

Також звертайте увагу на стікери: в оригінальному парфумі VS стікер-штрих-код з ціною сайту буде наклеєний на саму упаковку, а на денці флакона буде ще один стікер із зазначеним об'ємом та спец.



Ціна повнорозмірних парфумів на офіційному сайті стартує від 58 $, виняток становить піврічний розпродаж Semi-Annual Sale, коли ціна певних (як правило, лімітованих) парфумів може бути знижена. Базові аромати дуже рідко потрапляють під акції на офіційному сайті, саме тому оригінальний повнорозмірний аромат не може коштувати дешевше за вказану на сайті VS ціну.
Якщо магазин обіцяє знижки 50-70% "у зв'язку з ліквідацією складу" – не вірте!

Скриншот фейкового парфуму на українському сайті за 360 грн:

Скріншот парфуму на офіційному сайті:

Як виглядають два флакони оригінальних духів (ліворуч) та фейка (праворуч):



Те саме стосується й доглядової косметики. Звертайте увагу не тільки на зовнішній вигляд товару, але також і на його актуальність (наприклад, на фото нижче - фейковий гель для душу Love Me More. Такі гелі не лише не представлені на офіційному сайті, але й сам парфум вже знятий з виробництва ).

Бонусна підказка: ціна таких гелів для душу на українському ринку – не більше 180 грн, що автоматично видає підробку, повнорозмірні парфумовані місти та лосьйони стартують на офіційному сайті від 15$.

Приклад фейкового гелю для душу не продається на офіційному сайті:

Загальні рекомендації до покупки:

Не соромтеся уточнити продавця, копія або оригінал представлені в конкретному магазині. Деякі продавці чесно зізнаються, що товар є "якісною копією", а деякі взагалі продовжують затверджувати протилежне.
При найменших сумнівах вимагайте у продавців документи, що підтверджують, або сертифікати якості. Оригінальна продукція VS приходить в оригінальних коробках із вкладеним інвойсом-чеком на замовлення.



Довіряйте тільки перевіреним продавцям і звертайте увагу на ресурси, де представлена косметика: якщо сайт виглядає підозріло, інші позиції виглядають не автентично, власники магазину не показують своє обличчя в соц.мережах або скидають реквізити без імен (наприклад, онлайн-гаманець), не ризикуйте своїм здоров'ям та грошима та утримайтеся від покупки в цьому магазині.
Продавці, які відповідають за якість товару, ніколи не приховуватимуть від споживача своє місцезнаходження, імена та додаткову інформацію.

Продовження статті, присвяченої білизні, піжам та купальників - скоро!
Вдалих та безпечних покупок!

Опубліковано на 2021-02-12 за be Angel 0 68013

Залишити коментарЗалиште відповідь

Ви повинні бути увійшли в щоб залишити коментар.
Меню